Broodje met Crème Américain Mediterraan en Griekse salade

4 personen

Benodigheden

  • 2 bakjes SMAECK Crème Américain Mediterraan
  • 4 harde broodjes met pitjes en zaden
  • ½ komkommer
  • 1 groene paprika
  • 120 gram feta in blokjes gesneden
  • 1 rode ui in fijne ringen gesneden
  • 60 gram zwarte olijven, bij voorkeur kalamata of taggiasche
  • Enkele takjes verse dille
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 theelepels (Japanse) azijn
  • Gemalen zwarte peper

Recept: Jacob Jan Boerma

Fotografie: Hans van de Vlekkert

Bereidingswijze

Maak eerst de Griekse salade: Snij van de komkommer en de groene paprika mooie blokjes. Meng deze met de blokjes feta, ringen rode ui en stukjes olijf. Breng de salade op smaak met de dille, olijfolie, azijn en zwarte peper. Laat de salade 10 minuten marineren.

Snij de harde broodjes doormidden en rooster het snijvlak van de helften in een hete koekenpan. Besmeer twee helften royaal met SMAECK Crème Américain Mediterraan. Bedek dan met wat Griekse salade en leg daar schuin de andere helften van het broodje op.

Severeer het geheel als een smakelijk lunchgerecht.