Crème Américain quesadillas

4 personen

Benodigheden

1 bakje SMAECK Crème Américain Naturel
½ sjalot, gesnipperd
bakolijfolie
300 gr rundergehakt
1 tl komijnpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
zout
klein blikje (160 gr) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
klein blikje (160 gr) maiskorrels, uitgelekt
zwarte peper
8 grote tortilla wraps
80 gr cheddar, geraspt
handje verse koriander, blaadjes grof gehakt

Bereidingswijze

Bereiding: 30 minuten

Verhit een koekenpan en fruit de sjalot in 1 eetlepel bakolijfolie. Voeg het rundergehakt, komijnpoeder, gerookt paprikapoeder en een snuf zout toe en rul het gehakt gaar. Roer de kidneybonen en maiskorrels erdoor en bak nog 2 minuten mee. Proef en breng naar wens verder op smaak met zwarte peper en eventueel zout. Schep het mengsel daarna over in een vergiet om overtollig vocht te laten uitlekken. Per persoon ga je 1 grote quesadilla bakken die je daarna in 4 kwarten snijdt. Om tijd te besparen kun je 2 koekenpannen met antiaanbaklaag naast elkaar op het vuur zetten. Besmeer een tortilla wrap royaal met Crème Américain Naturel en beleg daarna met een flinke portie van het gehakt-bonenmengsel. Strooi er wat geraspte cheddar en koriander (laat weg voor mensen die niet van koriander houden) over en dek af met een tweede tortilla wrap.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en vet licht in met bakolijfolie. Gebruik hier bijvoorbeeld een kwastje voor. Leg de quesadilla in de pan en laat circa 5 minuten bakken tot de onderkant goudbruin wordt (hou dit bij de eerste wel goed in de gaten, je wilt niet dat de tortilla verbrandt). Leg een (passend) bord op de quesadilla en draai vervolgens de pan om terwijl je je hand onder het bord houdt. Laat de quesadilla dan weer in de plan glijden vanaf het bord en bak ook de andere kant goudbruin. Liefst met een deksel op de pan zodat de kaas mooi smelt. Snijd de quesadilla daarna in 4 kwarten en serveer direct. Herhaal dit voor de andere drie quesadilla’s.