Sinterklaas mijtertjes

Benodigheden

  • 1 verpakking SMAECK Crème Américain Naturel
  • 8 vierkante plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 gr goed smeltende geraspte kaas
  • 2 tl gedroogde oregano
  • ook nodig: oven, bakpapier en spuitzak met klein kartelmondje

Recept: Francesca Kookt

Fotografie: DeedyLiciousPhotography

Bereidingswijze

Bereiding: 30 minuten + Oven: 10 – 12 minuten

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op je aanrecht. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd ieder plakje bladerdeeg diagonaal in tweeën zodat je 2 rechthoeken uit 1 plakje haalt. Leg de rechthoek met de punt naar boven voor je en snijd vervolgens links en rechts een hoekje af. Zo maak je er een mijtertje van. Leg de 16 mijtertjes goed verdeeld op het bakpapier en kwast ze in met het geklopte ei. Wil je straks mijtertjes die mooi bol staan, laat ze dan zo. Wil je platte mijtertjes, prik het bladerdeeg dan een paar keer in met een vork.

Bestrooi de bladerdeeg mijtertjes royaal met geraspte kaas. Zet het bakblik 10 – 12 minuten in de oven tot het bladerdeeg krokant is en de gesmolten kaas goudbruin. Schep in de tussentijd de Crème Américain Naturel over in de spuitzak, leg deze klaar en laat kamertemperatuur komen. Zo kun je later makkelijker spuiten. Haal de mijtertjes uit de oven en laat afkoelen tot lauw. Dit kun je eventueel al eerder op de dag voorbereiden en daarna luchtdicht verpakken tot gebruik. De Crème Américain blijft dan in de koelkast en deze laat je ongeveer 30 minuten voordat je gaat garneren op kamertemperatuur komen. puit mooie kruizen op de mijtertjes met de spuitzak en bestrooi ze daarna met oregano. Serveer direct.

Eet Smaeckelijk!