Sterren Sandwich

4 personen

Benodigheden

  • 4 biologische meergranen broodjes
  • 2 bakjes SMAECK vegetarische Crème Américain Naturel
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 2 cornichons (kleine augurkjes), in dunne plakjes
  • 1 eetlepel mini zilveruitjes, zoet/zuur in partjes
  • 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld onder koud water
  • rode ui, in dunne plakjes
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
  • komkommer, in dunne plakjes
  • radijs, in dunne plakjes
  • rettich, in dunne plakjes
  • ½ krop ijsbergsla, fijngesneden
  • ½ bakje tuinkers
  • bieslook, fijngesneden
  • gemalen zwarte peper

Voor de Martinosaus*:

  • 3 eetlepels basis Martinosaus
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • sap van ½ limoen

Recept: Jacob Jan Boerma

Fotografie: Jan-Kees Steenman – SeeItYourself.nl

Bereidingswijze

Bereiding:

Besmeer de broodjes dun met crème fraîche en kruid met gemalen zwarte peper en fijngesneden bieslook. Spuit de Crème Américain Naturel op de broodjes en leg daarop wat ijsbergsla en de plakjes komkommer, rettich en radijs. Verdeel dunne plakjes cornichons, bleekselderij en rode ui over de sandwiches en bestrooi ze licht met wat kappertjes en de partjes mini zilveruitjes.

Meng alle ingrediënten voor de saus goed samen en werk je sandwich af met wat takjes tuinkers en een lepel saus.

*Kun je geen kant-en-klare Martinosaus vinden, maak hem dan zelf door 2 delen ketchup, 1 deel Franse mosterd, een snufje cayennepeper, een paar druppels worcestershiresaus en tabasco door elkaar te roeren.